Bitcoin is dankzij deze upgrade een heel stuk veiliger geworden

Bitcoin veiliger. De Bitcoin gaat als een malle en wist deze maand (november 2021) zelfs een recordhoogte te bereiken. Dat de digitale munt zich blijft ontwikkelen is dus geen verrassing en deze nieuwe upgrade laat zien wat dit voor de consument kan betekenen.

Bitcoin heeft namelijk een grote upgrade gekregen, zo maakt The Block bekend. Het netwerk achter de Crypto rolt de langverwachte Taproot-code uit en dat maakt de boel een heel stuk veiliger.

Bitcoin veileiger na langverwachte upgrade

Op zondag 14 november was het dan zover: de Taproot upgrade voor Bitcoin zag eindelijk het daglicht. De verbeteringen die deze code met zich meebrengt zijn lang in ontwikkeling geweest en zien nu dus officieel het daglicht. Het zorgt ervoor dat ingewikkelde transacties, met behulp van een nieuwe handtekening, veiliger worden. Hiermee wordt ook de privacy van de verkoper en de koper beter bewaakt.

De upgrade zorgt er in ieder geval voor dat kwaadwilligen iets meer moeite zullen hebben met ontdekken en misbruiken van ongewone transacties. Al is dat zeker niet het enige wat de Taproot-update met zich meebrengt. Zo wordt het bestaande cryptografische systeem losgelaten en kan de schaal van het Bitcoin-netwerk aanzienlijk groter worden. Op deze manier wordt het makkelijker gemaakt om aan de vraag te voldoen.

Het is de eerste keer sinds 2017 dat het netwerk achter Bitcoin zo’n grote upgrade heeft gekregen. Heel gek is dat niet, want de digitale munt is anno 2021 populairder dan ooit. Ondanks de weerstand die er geboden wordt zijn er over de hele wereld mensen te vinden die aan de slag gaan met de Cryptocurrency.

De populairste Crypto van november 2021

De Bitcoin is dus aanzienlijk verbeterd, wat de digitale munt nog interessanter maakt voor de investeerders onder ons. Al zijn er natuurlijk nog heel veel andere munten die je in november 2021 kunt kopen.

Bron: Want.nl

Bitcoin is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon.