Cryptocoins onderling verhandelen

De kans dat je ooit van de ARK coin hebt gehoord is redelijk klein. Toch is het niet uitgesloten dat juist deze coin een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst. Tot op heden is het namelijk bijzonder lastig om crypto’s onderling uit te wisselen. Juist voor dit probleem biedt ARK een efficiënte oplossing.

Wat is ARK?

ARK is een blockchain-platform dat zich richt op het vergroten van de acceptatie van cryptocurrency door een gebruiksvriendelijk platform te ontwikkelen dat praktische diensten omvat die consumenten kunnen gebruiken. Daarnaast is het platform geschikt om snelle en veilige kerntechnologieën te bouwen die een ​​robuust en gedecentraliseerd ecosysteem mogelijk te maken.

Cryptocoins onderling verhandelen

SmartBridge

Een van de doelstellingen van het platform is om de operationele gebruik van veel verschillende blockchains in het ecosysteem te verbeteren door gebruik te maken van de SmartBridge-technologie van ARK. Deze SmartBridge zorgt voor communicatie tussen gevalideerde gebrugde blockchains. Dit betekent dat het platform kan fungeren als een tussenpersoon om verschillende blockchain-ecosystemen zoals Bitcoin en Ethereum samen te voegen om één verenigd en verbonden ecosysteem te produceren.

ARK’s SmartBridge communiceert tussen blockchains met behulp van gecodeerde luisteraar-knooppunten die gegevens doorzoeken voor taken die ze kunnen uitvoeren. Om ervoor te zorgen dat ARK een tussenpersoon wordt tussen verschillende blockchains, moet een klein codefragment in deze blockchains worden ingevoegd om onderlinge communicatie mogelijk te maken.

Om een ​​evenement op één blockchain via een andere blockchain te activeren, moet een persoon eerst controleren of die blockchain SmartBridge-compatibel is. Als dat zo is, kan het individu via de ARK-portefeuille een SmartBridge-transactie uitvoeren naar de compatibele blockchain.

Gecodeerde luisteraar

Een gecodeerde luisteraar is een knooppunt dat fungeert als een hub voor het luisteren naar SmartBridge-transacties. Deze knooppunten kunnen worden ingesteld door iedereen die het netwerk wil helpen. Gecodeerde luisteraars kunnen taken uitvoeren, zoals het doorgeven van gegevens tussen blockchains met behulp van de SmartBridge of helpen bij valutaconversies. In ruil voor deze services ontvangen gecodeerde luisteraar-knooppunten kleine transactiekosten.

Bron: Want.nl